Met Hivos naar Dancing on the Edge

3 november, 2011

(Scroll naar beneden voor de kaarten)

Dancing on the Edgehoudt zich dit jaar van 6 tot en met 17 december op in de steden Amsterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag en Rotterdam. In totaal zijn er 13 dans- en theatervoorstellingen, een filmprogramma, verschillende multimedia installaties en een uitgebreide reeks van debatten, netwerk meetings, workshops, nagesprekken en lezingen onder de noemer ‘Arts and Minds’. De deelnemende artiesten, ruim 60 in totaal, komen uit Egypte, Libanon, Syrië, Iran, Irak, Palestina, Israël, Tunesië en Jordanië.

Innerlijke noodzaak“Net als bij de voorgaande edities hebben we opnieuw voorstellingen geprogrammeerd die voortkomen uit een innerlijke noodzaak van de desbetreffende artiest en die reflecteren op hun omgeving en leefwereld” zegt Gary Feingold, artistiek leider van Dancing on the Edge Festival. “Dit jaar hebben we gekozen voor een mix van internationaal gelauwerde voorstellingen, die veelal -gek genoeg- nog niet in Nederland te zien zijn geweest, jonge gedreven talenten van een nieuwe generatie en een aantal bekende gezichten van de twee voorgaande edities. Verder spelen film en multimedia installaties in deze editie een belangrijkere rol.”

Benieuwd wat er in december te bezoeken is tijdens Dancing on the Edge Festival? Kijk voor een compleet programma, kaartverkoop en meer informatie op dancingontheedge.nl.

Irakese GeestenIrakese Geesten is een voorstelling waarin drie Irakese acteurs vertellen over de impact die de recente oorlogen gehad hebben op de vorige, huidige en toekomstige generaties. Zelf hebben zij de bitterheid van deze realiteit geproefd, in schril contrast met de Vlaams/Duitse actrices, die de oorlogen slechts op televisie, internet en in kranten hebben gevolgd.

Irakese Geesten beleefde in april 2010 haar première en werd enthousiast ontvangen door pers en publiek. De voorstelling werd geselecteerd voor nationale theaterfestivals in België en Nederland en won de KBC-Creation Prijs voor jong theater in datzelfde jaar.

Win kaarten!Hivos verloot 4 keer 2 kaarten voor een uitvoering van Irakese Geesten op 9 december in Amsterdam. Wil jij kans maken? Stuur dan een mailtje met daarin je naam en adresgegevens naar webredactie@hivos.nl o.v.v. ‘Irakese Geesten’.

Lees ook