Mensenrechtenactivist doodgeschoten in Honduras

17 december, 2009

Onduidelijk motief
Naast zijn gevecht voor homorechten zat Walter in het Nationaal Verzetsfront. Deze actiegroep eist dat de afgezette president Zelaya weer in zijn ambt wordt hersteld. Twee weken geleden werd Walter Tróchez nog hardhandig opgepakt tijdens een straatprotest.

De angst voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders is groot in Honduras. Er heerst terreur en agressie tegen mensen die niet voldoen aan de heteroseksuele norm. Alleen al in het afgelopen halfjaar werden om die reden twaalf mensen vermoord.

Lees ook
Hondurese LGBT-beweging slaat terug

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer