Mensenrechtenactivist doodgeschoten in Honduras

17 december, 2009

Onduidelijk motief
Naast zijn gevecht voor homorechten zat Walter in het Nationaal Verzetsfront. Deze actiegroep eist dat de afgezette president Zelaya weer in zijn ambt wordt hersteld. Twee weken geleden werd Walter Tróchez nog hardhandig opgepakt tijdens een straatprotest.

De angst voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders is groot in Honduras. Er heerst terreur en agressie tegen mensen die niet voldoen aan de heteroseksuele norm. Alleen al in het afgelopen halfjaar werden om die reden twaalf mensen vermoord.

Lees ook
Hondurese LGBT-beweging slaat terug

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer