Meike Stieglis eerste blog over werken in Quito

4 maart, 2010

Er is ook een project gefinancierd door Schorer waarbij transgenders gesteund worden bij hun acceptatie in de maatschappij. Verder is er een project voor vrouwen die het slachtoffer zijn van trafficking in persons, gefinancierd door USAID. Een grote kluif voor Kimirina zijn de Global Fund projecten. Kimirina is de hoofdontvanger voor de negende ronde financieringen van het Global Fund op de thema´s Malaria en HIV/AIDS. Dit betekent dat zij hoofdontvanger én hoofdverantwoordelijke zijn voor de besteding van ettelijke miljoenen op deze thema´s in Ecuador.

Mijn taak hier is om de monitoring en evaluatie van deze projecten te stroomlijnen. Er is nu wel een monitoring en evaluatie system, maar dat is redelijk hap-snap en weinig gesystematiseerd.En er moet zeker gekeken worden naar de M&E van de Global Fund projecten. Als hoofdontvanger van de GF fondsen (principal recipient) is Kimirina namelijk verantwoordelijk voor het onderverdelen en monitoren van dit geld onder zogenoemde sub recipients. De M&E systemen bij deze sub recipients moeten ook versterking krijgen om de informatie te kunnen leveren die het GF vraagt. Ook dat is een taak voor Kimirina. Gelukkig werk ik niet alleen hieraan, maar samen met een andere M&E officer. Ook is er een consultant aan het werk, die precies onderzoekt wat de eisen van het Global Fund zijn en ons advies geeft over hoe wij ons M&E systeem hierop moeten aanpassen.

Het dagelijks leven hier op kantoor is heel informeel. Bij binnenkomst krijgt iedereen een kus op de wang en worden de gebruikelijke begroetingen uitgewisseld. De directrice is ten alle tijde aanspreekbaar en altijd vriendelijk (ondanks dat ze het behoorlijk druk heeft). Ik arriveer als enige met mijn fietsje op kantoor (dat valt overigens niet mee met de bergen hier, maar ik ben wel sneller!). De rest komt namelijk het liefst met de eigen auto (ondanks de files), die welhaast opgestapeld moeten worden voor de deur. Veel van mijn collega´s wonen een behoorlijk eind van kantoor af – de stad alleen strekt zich al uit over 30 kilometer. In de pauze eten we samen – mensen nemen rijst mee van huis of er wordt rijst en kip afgehaald. En er is altijd tijd en zin voor een praatje! Erg goed voor het oefenen van mijn Spaans!

Meer informatie:
> Leer Meike kennen via de MyHivos community
> Lees andere blogs
> Meer partners & projecten in Ecuador

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer