Medewerkers van People in Need gedood in Syrië

8 januari, 2014

In totaal werden vijf mensen van PIN getroffen door willekeurig mortiervuur in zuidelijke delen van de stad. Drie van hen overleden, inclusief de teamleider. De andere twee raakten gewond. Alle vijf de betrokkenen maakten deel uit van een team dat al meer dan een jaar humanitaire hulp verstrekte aan duizenden families in Syrië ondanks de steeds moeilijkere omstandigheden.

Hivos is diep geraakt door de dood van de hulpverleners. Een van de slachtoffers is Mustapha Chasm, politiek leider in het Bustan al Qasr district in Aleppo, met wie Hivos nog zeer recent in het Turkse Gaziantep gesprekken voerde over de situatie in Syrië. Chasm was een bescheiden huisvader van in de veertig met een uitstekende reputatie in zijn district. Hij wist vooral de gebieden te bereiken die qua hulp onderbedeeld waren.

Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van de overledenen en naar degenen met wie zij dagelijks werkten.

Ondanks het verlies van haar stafleden blijft PIN werkzaam in Syrië aangezien het land door de uitzichtloze oorlog in toenemende mate behoefte heeft aan humanitaire hulp.

Foto: all rights reserved Michal Przedlacki, People in Need

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer