MAVC is open for business in Afrika

16 oktober, 2013

Op de bijeenkomsten werden verwachtingen en ambities gedeeld met maatschappelijke organisaties, bedrijven, ambtenaren, techneuten, onderzoekers en andere belanghebbenden. Medewerkers van Making All Voices Count gaven antwoord op vragen over het vier jaar durende programma en de eerste subsidieronde First Call for Proposals.

 

HighlightsJay Naidoo sprak in Zuid-Afrika over de “inclusieve samenleving” en legde uit hoe innovatie en technologie de kloof tussen de burgers en hun gekozen vertegenwoordigers kleiner kan maken. "We moeten terug naar de mensen … ze uitrusten met de juiste tools en ervoor zorgen dat ze voor hun eigen rechten kunnen vechten", drong hij aan.

In Kenia werden NGO’s uitgenodigd voor een paneldiscussie. Zij bespraken de beste methodes om samen te werken met de overheid en reageerden op vragen over hoe je een effectief programma kunt  implementeren in deze regio.

In Ghana presenteerde Emmanuel Ottero-Hutspace een casestudie over open data. Hij heeft onderzocht hoe overheidsinformatie beter toegankelijk kan worden gemaakt voor het grote publiek.

Making All Voices Count wordt mogelijk gemaakt door het Britse Department for International Development (DFID), U.S. Agency for International Development (USAID), Swedish International Development Cooperation Agency (SIDA), Open Society Foundations (OSF) en Omidyar Network (ON), en wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit Hivos (leidende organisatie), the Institute of Development Studies (IDS) en Ushahidi.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer