Manuela Monteiro benoemd in AIV Commissie

7 oktober, 2011

De AIV adviseert over het Nederlandse buitenlandse beleid. Al zijn adviezen worden aangeboden aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie. Zij moeten binnen drie maanden een regeringsreactie naar de Staten-Generaal sturen. 

“De AIV publiceert vooraanstaande rapporten van hoge kwaliteit. Ik vind het eervol om daar vanaf nu een rol in te mogen spelen”, zegt Monteiro, die sinds 2002 leiding geeft aan Hivos, reeds menig bestuursfunctie vervulde en lid is van de Raad van Toezicht van het Hivos Triodos Fonds.

Zij studeerde Germaanse filologie (Engels en Duits) aan de Universiteit van Lissabon en Niet-Westerse Sociologie aan de VU.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer