mag het licht aan festivalOp 21 juni vindt hèt festival voor idealisten en wereldverbeteraars plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. Op de langste en lichtste dag van het jaar denken, doen en dagdromen over de duurzame mens. Met inspirerende filosofie, geestverruimende gesprekken, exposities met kunst en fotografie, meeslepend theater, (h)eerlijk eten en vernieuwende muziek.

Inspiratie voor duurzame mens en samenleving

Vanuit welke waarden geven we vorm aan ons leven en aan de samenleving? Hoe zien we de toekomst? En: welke waarden verdienen het dan om behouden te worden? Tijdens het Mag Het Licht Aan Festival worden bezoekers geïnspireerd met de beste ideeën en uitgenodigd daarover mee te denken, te doen en te dagdromen.

Zomers en inhoudelijk

Tijdens Mag Het Licht Aan zijn er live-opnames van het televisie programma Het Filosofisch Kwintet, lezingen, interviews, creatieve workshops, tentoonstellingen, theater, film en muziek. Op het festival wordt ook de tweejaarlijkse Van Praag prijs uitgereikt door het Humanistisch Verbond aan Adelheid Roosen. De aanmoedigingsprijs gaat naar de jonge theatermaker Daria Bukvic.

Aan het programma werken verder mee: Denker des Vaderlands Marli Huijer, auteur Wouter Mensink, filosoof Henk Oosterling, Coolpolitics, ArtBruut, Funky Pop ’n Roll band Right as Rain en de winnaar van de Wim Sonneveldprijs van 2014 Flip Noorman.

In de Tolhuistuin

Het Mag Het Licht Aan Festival vindt plaats in de culturele vrijplaats De Tolhuistuin, Amsterdam-Noord. In het paviljoen, de bijgebouwen en in de grote tuin is er op 21 juni 2015 ruimte voor 1000 bezoekers.

Tickets

Tickets voor het festival zijn te koop op de website. Tot 1 mei geldt de Early Bird prijs van 12,50. Daarna kost een ticket 17,50.


Georganiseerd door de Humanistische Alliantie

De Humanistische Alliantie organiseert het festival in het kader van World Humanist Day. De Humanistische Alliantie is een netwerk van 30 humanistische organisaties, waaronder omroep HUMAN, het Humanistisch Verbond, Hivos, Humanitas en de Universiteit voor Humanistiek. Daarnaast werken we voor het festival samen met Stichting De Tolhuistuin, het EYE filmmuseum, Framer Framed, ArtBruut, Stichting Perdu en Coolpolitics.