Maatschappelijk betrokken kunst bij La Biennale di Venezia

9 juni, 2009

 

Zes kunstenaars uit Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan tonen hun werken in het prachtige 13e eeuw Palazzo Molin. De Biënale werd geopend door de beschermvrouwe voor cultuur van Venetië en was zeer goed bezocht.

 

 

 

In plaats van te kiezen voor traditionele, tijdloze onderwerpen, gaan de kunstwerken over hedendaagse kwesties, zoals de positie van vrouwen in de samenleving, de erfenis van de periode vlak na de val van de Sovjet Unie, en de sterke creatieve invloeden van de jonge generatie.

 

 

 

Al met al een geslaagd statement van kunstenaars uit een ‘vergeten’ regio. Geïnteresseerden kunnen de 53e International Art Exhibition La Biennale di Venezia nog tot november 2009 bezoeken.

 

 

 

http://www.centralasiaart.org/

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer