Maatschappelijk betrokken kunst bij La Biennale di Venezia

9 juni, 2009

 

Zes kunstenaars uit Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan tonen hun werken in het prachtige 13e eeuw Palazzo Molin. De Biënale werd geopend door de beschermvrouwe voor cultuur van Venetië en was zeer goed bezocht.

 

 

 

In plaats van te kiezen voor traditionele, tijdloze onderwerpen, gaan de kunstwerken over hedendaagse kwesties, zoals de positie van vrouwen in de samenleving, de erfenis van de periode vlak na de val van de Sovjet Unie, en de sterke creatieve invloeden van de jonge generatie.

 

 

 

Al met al een geslaagd statement van kunstenaars uit een ‘vergeten’ regio. Geïnteresseerden kunnen de 53e International Art Exhibition La Biennale di Venezia nog tot november 2009 bezoeken.

 

 

 

http://www.centralasiaart.org/

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer