Responsive image

Loftrompet kabinet voor Child Labour Free Zones

2 maart, 2015

Het kabinet onderschrijft het doel van de nota volledig en geeft aan dat er de komende jaren hard gewerkt moet worden om kinderarbeid internationaal verder terug te dringen. Onze Child Labour Free Zones worden door de minister genoemd als een uitstekend voorbeeld van de geïntegreerde aanpak die nodig is om kinderarbeid tegen te gaan. Lees de volledige kabinetsreactie.

Child Labour Free Zones zijn geografische gebieden waar alle kinderen systematisch uit het werk worden gehaald en worden ge(re)integreerd in formeel, fulltime onderwijs.

Zie ook:
Stop Kinderarbeid verheugd over voorstel van Kamerlid Roelof van Laar

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer