Beeld2
Foto: Bernardino Soares

Free to be Me

Hivos strijdt tegen discriminatie en onderdrukking en werkt aan een wereld waarin alle mensen kunnen leven zoals zij dat het liefst willen. Dat doen we door het steunen van moedige lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen die zich, vaak met gevaar voor eigen leven, inzetten voor gelijke rechten en eerlijke kansen.

Gelijke rechten en eerlijke kansen

Homorechtenorganisaties krijgen financiële en juridische steun om slachtoffers van discriminatie bij te staan en om gelijke wetgeving desnoods via de rechter af te dwingen.

Wetgeving is één ding, politiek en publieke opinie zijn iets anders. Hivos stimuleert ook non-usual suspects in bijvoorbeeld Kenia en Honduras om openlijk naast LHBTI’s gaan staan, zoals religieuze leiders, CEO’s van bedrijven en publieke persoonlijkheden.

Toegang tot gezondheidszorg

Hivos was in 1991 de eerste Nederlandse organisatie die hiv koppelde aan mensenrechten, zoals het recht op informatie, goede zorg en zelfbeschikking. We weten hoe je de omgeving van mensen met hiv kunt beïnvloeden, bouwend op de kracht van lokale mensen. Dat is een heel sterke formule, waarmee je de wereld echt beter kunt maken.

Help mee

Gun jij het iedereen om zichzelf te zijn en gezien te mogen worden? Sluit je dan bij ons aan.

Doneer nu

 

Wat we doen

Beeld2

Ja, ik steun de strijd van Hivos voor LHBTI-rechten

Doneer nu

Nieuws

Beeld2