Lezing Linkse Latino leiders op dinsdag 15 september in Utrecht

15 september, 2009

‘Linkse Latino Leiders’ is een lezing in het Spaans over politiek-links, linkse presidenten en Latijns-Amerika. Zo is in de afgelopen jaren een opmerkelijke groep presidenten in een aantal Latijns-Amerikaanse landen gekozen. Denk aan een voormalige rooms-katholieke bisschop in Uruguay of een inheemse ex-boer in Bolivia. In El Salvador is nu een oud-guerrillaleider aan de macht.

Maar zijn de samenlevingen waaruit deze leiders zijn geboren net zo divers als zijzelf? Welke koers willen zij met het continent op? Kortom, hoe staat het ervoor met Latijns-Amerika en welke kant gaat zij op?

Te gast zijn de Colombiaanse Amira Amenta, specialist in narcoterrorisme en tegenwoordig werkzaam aan het Transnational Institute in Amsterdam, en Dr. Gerard van der Ree van de Universiteit van Utrecht. Discussieleider is journaliste Lydia González Zapata. Zij werkt voor Círculo Dilecto Radio.

Voor de niet-Spaanstalige toehoorders is er een simultaan tolk Spaans-Nederlands aanwezig, die de avond via een headset zal vertalen.

Waar: Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht.

Wanneer: Dinsdag 15 september

Hoe laat: 19.30 uur – 21.30 uur

Meer lezingen bijwonen? SIB Utrecht organiseert nog de volgende lezingen:

22 september, Overbevolking
29 september, Noord-Korea
6 oktober, Symposium Wereldhandel
13 Oktober, Veiligheid van Hulpverleners
20 Oktober, Filmlezing
27 Oktober, De Schulden van Afrika

Lees hier verder over Hivos Linkis

Kijk hier voor meer informatie over SIB Utrecht

Lees ook