Lezing Linkse Latino leiders op dinsdag 15 september in Utrecht

15 september, 2009

‘Linkse Latino Leiders’ is een lezing in het Spaans over politiek-links, linkse presidenten en Latijns-Amerika. Zo is in de afgelopen jaren een opmerkelijke groep presidenten in een aantal Latijns-Amerikaanse landen gekozen. Denk aan een voormalige rooms-katholieke bisschop in Uruguay of een inheemse ex-boer in Bolivia. In El Salvador is nu een oud-guerrillaleider aan de macht.

Maar zijn de samenlevingen waaruit deze leiders zijn geboren net zo divers als zijzelf? Welke koers willen zij met het continent op? Kortom, hoe staat het ervoor met Latijns-Amerika en welke kant gaat zij op?

Te gast zijn de Colombiaanse Amira Amenta, specialist in narcoterrorisme en tegenwoordig werkzaam aan het Transnational Institute in Amsterdam, en Dr. Gerard van der Ree van de Universiteit van Utrecht. Discussieleider is journaliste Lydia González Zapata. Zij werkt voor Círculo Dilecto Radio.

Voor de niet-Spaanstalige toehoorders is er een simultaan tolk Spaans-Nederlands aanwezig, die de avond via een headset zal vertalen.

Waar: Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht.

Wanneer: Dinsdag 15 september

Hoe laat: 19.30 uur – 21.30 uur

Meer lezingen bijwonen? SIB Utrecht organiseert nog de volgende lezingen:

22 september, Overbevolking
29 september, Noord-Korea
6 oktober, Symposium Wereldhandel
13 Oktober, Veiligheid van Hulpverleners
20 Oktober, Filmlezing
27 Oktober, De Schulden van Afrika

Lees hier verder over Hivos Linkis

Kijk hier voor meer informatie over SIB Utrecht

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer