Responsive image

Het beste uit de internationale ‘roze’ film

8 maart, 2016

Tijdens de Roze filmdagen van 10 tot en met 20 maart 2016 kun je in het Ketelhuis in Amsterdam weer uitgebreid genieten van het beste uit de internationale ‘roze’ film. Met meer dan 120 shorts, documentaires en speelfilms van over de hele wereld, en meer voorstellingen dan ooit.

Hivos strijdt wereldwijd voor de rechten van LGBT’s en is dit jaar daarom ook weer één van de hoofdsponsors. Bekijk het volledige programma van de Roze filmdagen én zie welke films zijn geselecteerd voor de Hivos-route. De kaartverkoop voor de 19de editie van de Roze filmdagen is  begonnen. We wensen je een fijn festival toe.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer