Responsive image

Leonardo DiCaprio roemt veranderkrachten op Postcodeloterij Gala in Carré

16 februari, 2018

Acteur Leonardo DiCaprio brak in een toespraak op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij een lans voor veranderkrachten. Hij doelde daarbij op mensen met een visie op harmonieuze coëxistentie van mens en milieu en op hen die de wereld een duw in de juiste richting geven. Mensen die negatieve trends weten te keren.

In een adem noemde DiCaprio het project All Eyes on the Amazon van Greenpeace en Hivos, mogelijk gemaakt door deelnemers aan de Postcodeloterij, als voorbeeld. Het versterken van inheemse bevolkingsgroepen is volgens de steracteur ‘een ongelooflijk effectieve manier’ om ongerepte natuurgebieden in het Amazonewoud te beschermen.

Een van de organisaties met wie Hivos in All Eyes on the Amazon samenwerkt is Digital Democracy, tevens een begunstigde van de Leonardo DiCaprio Foundation, die zich inzet voor weerbaarheid tegen klimaatverandering. Hivos is natuurlijk beretrots; het gebeurt niet elke dag dat een grote beroemdheid de schijnwerpers zet op je werk.

Steun van de Nationale Postcode Loterij

Op het Goed Geld Gala in het Koninklijk Theater Carré maakte de Nationale Postcode Loterij (NPL) bekend welk bedrag door 2,9 miljoen deelnemers is bijeen gebracht voor goededoelen in Nederland. Dit jaar was dat in totaal 357 miljoen euro voor 112 goededoelenorganisaties, onder wie Hivos.

Sinds 2007 is Hivos beneficiënt van de NPL. In 2012 verhoogde de Poscode Loterij haar vaste bijdrage aan Hivos tot een bedrag van 1,35 miljoen euro per jaar. Naast dit vaste bedrag maakt de NPL ook extra projecten mogelijk. Zo werd het voorstel All Eyes on the Amazon – een project van Greenpeace en Hivos om de vernietiging van het Amazonewoud te stoppen – vorig jaar gehonoreerd met een bedrag uit het Droomfonds van 14,8 miljoen euro.

Dank aan de deelnemers!

Hivos is erg blij met de waardering die we krijgen voor onze initiatieven, die bijdragen aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld, en bedanken de deelnemers aan de NPL die dit mogelijk hebben gemaakt.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer