Lees het nieuwste blog van Corina Straatsma

22 oktober, 2009

Bolivia: start van de regentijd en de verkiezingscampagne

De regentijd is begonnen op de hoogvlakte. Dat is maar goed ook, want door de klimaatsverandering zijn er lange periodes van droogte in dit onherbergzame deel van Bolivia. Oktober is de maand om de grond te bewerken en in te zaaien. Als de regens doorzetten ziet het er goed uit voor de boeren. Maar tegenwoordig kunnen ze daar niet meer op rekenen…

Lees hier Corina’s tweede blog

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer