Lees Corinas nieuwste blog over de Boliviaanse verkiezingen

8 december, 2009

Evo, de nueve presidente

 

Om vijf uur sloten de stembureaus en knalde het eerste vuurwerk. De vraag was niet wie er gewonnen had, maar met hoeveel stemmen. Dat stemmen verliep zoals verwacht rustig. De meeste mensen moesten te voet naar het stembureau omdat verkiezingen in Bolivia autovrij zijn. Om tien uur ’s avonds waren alle stemmen geteld. Petje af voor de efficiëntie waarmee deze verkiezingen georganiseerd zijn. Daar kunnen veel landen van leren.

 

Lees verder

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer