Latijns Amerika: meer democratie door ICT

24 april, 2013

Bijeenkomst in La PazAfgelopen week kwamen tijdens een door Hivos georganiseerde bijeenkomst activisten en afgevaardigden van jonge culturele en politieke organisaties bijeen in La Paz. Er waren afgevaardigden uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Spanje, Guatemala, Mexico, Peru en Venezuela. Zij waren daar om ideeën uit te wisselen en de dialoog aan te gaan over hoe organisaties door middel van innovatief gebruik van ICT, maatschappelijke veranderingen kunnen stimuleren, welke strategieën het beste werken en hoe men anderen kan inspireren in maatschappelijke veranderingsprocessen.
 

REactiv#sTijdens de bijeenkomst zag REactiv#s het licht (REactiv#s. Los Nuevos Rostros de Cambio en Latinoamerica). Zij wil activisten in Latijns Amerika in staat stellen om kennis en methoden te delen en om gemeenschappelijke strategieën te ontwikkelen om sociale verandering af te dwingen. De resultaten van de bijeenkomst afgelopen week en de toekomstige resultaten zullen op de REactiv#s website beschikbaar gemaakt worden. Zo kan iedereen de REactiv#s aanmoedigen en bijdragen aan een wereldwijde digitale dialoog.

Vrijheid van meningsuitingREactiv#s is een initiatief van Hivos’ Zuid-Amerikaanse Expression & Engagement programma dat tot doel heeft vrijheid van meningsuiting te bevorderen en betrokkenheid van burgers te versterken. Hivos beschouwt dit als essentiële ingrediënten voor een open, democratische en pluralistische samenleving.

Lees ook