Lancering GISwatch rapport 2009

13 november, 2009

In de 48 verslagen per land – tien meer dan vorig jaar – wordt gemeten en geanalyseerd tot welke kennisbronnen bevolkingen in uiteenlopende landen als de Democratische Republiek Congo, Egypte, Mexico, Zwitserland en Kazachstan, beschikking hebben. Ook vind je daar discussies over privacy en vrijheid van meningsuiting. Voor het eerst zijn er ook ontwikkelingen als analyses van Google-zoekopdrachten en Twitterberichten meegenomen. Een van de voorbeelden is de belangrijke rol van Twitter tijdens de Iraanse presidentsverkiezingen.

Het rapport lezen? Het verslag is te downloaden van maandag 16 november op www.giswatch.org

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer