Lancering GISwatch rapport 2009

13 november, 2009

In de 48 verslagen per land – tien meer dan vorig jaar – wordt gemeten en geanalyseerd tot welke kennisbronnen bevolkingen in uiteenlopende landen als de Democratische Republiek Congo, Egypte, Mexico, Zwitserland en Kazachstan, beschikking hebben. Ook vind je daar discussies over privacy en vrijheid van meningsuiting. Voor het eerst zijn er ook ontwikkelingen als analyses van Google-zoekopdrachten en Twitterberichten meegenomen. Een van de voorbeelden is de belangrijke rol van Twitter tijdens de Iraanse presidentsverkiezingen.

Het rapport lezen? Het verslag is te downloaden van maandag 16 november op www.giswatch.org

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer