Laat Arabische vrouwen niet vallen

22 maart, 2011

“We zien in het Midden-Oosten en Noord Afrika vooral protestbewegingen opereren buiten het politieke establishment, zonder heldere politieke programma’s of politiek leiderschap. Wat de demonstranten bindt is hun onvrede met het huidige regime. Maar als de barricaden hebben plaatsgemaakt voor het puffende autoverkeer en het gewone leven weer zijn loop krijgt, moet de onvrede van de straat worden gekanaliseerd in gerichte actie. Het risico bestaat dat er straks slechts sprake zal zijn van een wisseling van de wacht maar niets daadwerkelijk zal veranderen.”

Lees het hele artikel en meng je in de discussie op Volkskrant.nl

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer