Koninklijke première voor Daughters of Africa

12 maart, 2010

“Mijn naam is Charlene. Ik kom uit Zimbabwe en ik ben 16 jaar. Op mijn 4e verloor ik in één jaar allebei mijn ouders, maar ik werd opgenomen in het gezin van mijn oudste broer. Het is mijn droom om rechter te worden en op die manier gerechtigheid in de wereld te brengen. Na deze tournee wil ik verder studeren.” Dit is de introductie van één van de jonge meiden van Daughters of Africa.

The Hope of a Continent
Daughters of Africa is een imposante pan-Afrikaanse show waarin jonge vrouwen uit Afrika hun eigen interpretatie van Westerse hits geven. Het gezelschap toert tot en met 29 mei langs meer dan 75 theaters in Nederland. Door middel van audities in verschillende West-, Oost- en Zuid-Afrikaanse landen zijn de toptalenten bij elkaar gebracht. Onder leiding van Leoni Jansen zijn de dames tot een eenheid gesmeed (bekijk video).

Meer info:
> Daughters of Africa bij Pauw & Witteman
> Video over Daughters of Africa (NCRV/Mambapoint)
> Programma en ticketverkoop
> Steun meisjes en vrouwen wereldwijd
> Hivos kunst en cultuur

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer