Koninklijke première voor Daughters of Africa

12 maart, 2010

“Mijn naam is Charlene. Ik kom uit Zimbabwe en ik ben 16 jaar. Op mijn 4e verloor ik in één jaar allebei mijn ouders, maar ik werd opgenomen in het gezin van mijn oudste broer. Het is mijn droom om rechter te worden en op die manier gerechtigheid in de wereld te brengen. Na deze tournee wil ik verder studeren.” Dit is de introductie van één van de jonge meiden van Daughters of Africa.

The Hope of a Continent
Daughters of Africa is een imposante pan-Afrikaanse show waarin jonge vrouwen uit Afrika hun eigen interpretatie van Westerse hits geven. Het gezelschap toert tot en met 29 mei langs meer dan 75 theaters in Nederland. Door middel van audities in verschillende West-, Oost- en Zuid-Afrikaanse landen zijn de toptalenten bij elkaar gebracht. Onder leiding van Leoni Jansen zijn de dames tot een eenheid gesmeed (bekijk video).

Meer info:
> Daughters of Africa bij Pauw & Witteman
> Video over Daughters of Africa (NCRV/Mambapoint)
> Programma en ticketverkoop
> Steun meisjes en vrouwen wereldwijd
> Hivos kunst en cultuur

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer