Kom vandaag ook naar Beat The Heat Now!

12 december, 2009

Beat The Heat Now!
Op Beat The Heat Now kan jong en oud zich laten zien en horen voor het klimaat en genieten van een afwisselend programma. Denk aan samen dansen en springen tegen de hitte, luisteren naar afgevaardigden uit het Zuiden, politici en CEO’s in de talkshow, of kennis maken met de talrijke oplossingen voor het klimaatprobleem.

Kopenhagen móet slagen
Woordvoerder van de KopenhagenCoalitie Pieter Winsemius: “we kunnen ons geen mislukking veroorloven in Kopenhagen, want met name in ontwikkelingslanden hebben nu al veel mensen te lijden van klimaatverandering. Kopenhagen móet slagen. Daarom moeten we in de hele wereld samen zorgen voor een momentum en zo’n momentum is Beat The Heat Now in Nederland”.

Marc Cornelissen (poolreiziger en duurzaamheidspionier) voegt daar aan toe: “Klimaatverandering aanpakken is ambitieus en dat vraagt om een brede coalitie. Ongeacht achtergrond en politieke voorkeur moeten we ons uitspreken voor politieke moed en daadkracht in Kopenhagen. Laten we de Nederlandse afvaardiging in Kopenhagen inspireren met onze betrokkenheid. De tijd tikt maar we hebben nu nog de mogelijkheid de gevolgen van klimaatverandering te beperken.”

De mondiale campagne TckTckTck noemt de klimaattop in Kopenhagen ‘the most important meeting of our lifetimes’. Aart van Veller, groene ondernemer, directeur van ‘Wij zijn Koel’ sluit daar bij aan: “Het is van essentieel belang voor de wereld zoals we die nu kennen dat er een goed klimaatakkoord wordt gesloten. Er is geen andere optie… daarom roep ik iedereen op om naar de Jaarbeurs te komen op 12 december zodat we deze boodschap mee kunnen geven aan onze delegatie naar Kopenhagen.”

Download onder aan de pagina het programma van Beat The Heat Now

Kom ook en bestel nu je kaarten via www.beattheheatnow.nl

Datum : Zaterdag 12 december
Tijd : 17.00 – 22.00 uur
Plaats : Jaarbeurs Utrecht
Toegang: € 5,-.

Meer weten:

>> Lees meer over Beat The Heat Now op de Hivos events pagina
>> Laat hier jouw boodschap achter op de KopenhagenExpress
>> Het programma van Beat the Heat Now
>> Bekijk de videoclip van ‘One world’ van Boris
>> Beluister de single ‘Voel je de hitte’ van Kasper van Kooten
>> Ook Human.nl schreef een artikel over ‘Groene Humanisten’ en Beat The Heat Now

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer