Kom ook naar de Kosmopolis LGBT-filmavond

25 november, 2009

Tijdens deze avond worden delen uit de aangrijpende documentaires ‘Seven Years’ van Bram Vergeer (over homoseksualiteit in Kenia) en ‘Victor and Georgina’ van Alice Smits (over twee transgenders in Oeganda) vertoond. Aansluitend is er discussie over de positie van homo’s, lesbiennes en transgenders met onder meer Hivos medewerkers.

Homo-emancipatie programma
Het homo-emancipatie programma van Hivos is gestart in 1991 en bestaat uit financiële ondersteuning, kennisuitwisseling, capaciteitsopbouw en beleidsbeïnvloeding van LGBT-organisaties en groepen in ontwikkelingslanden. Hivos steunt meer dan 50 partnerorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die zich inzetten voor homo- en lesborechten.

Aanmelden? Kijk voor meer informatie op de website van de Universiteit van Humanistiek (UvH)

Datum: Donderdag 26 November
Tijd : 17:30 – 22:30
Waar : Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29, Utrecht

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer