Knapen: biogas-stichting stapte zelf op

1 april, 2011

Dat is te lezen in de antwoorden van de bewindsman op kamervragen van SP, CDA en PVV die volgden op een artikel in de Volkskrant (7 maart jl.).

In het artikel werden Hivos en SNV ervan beschuldigd het intellectuele eigendom van het project, meer in het bijzonder van de Stichting Biogas for Better Life, te hebben gekaapt.

Hivos en SNV repliceerden dat de stichting zich niet kon vinden in haar rol in het project en zelf opstapte. De staatssecretaris deelt deze mening.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer