Keniaanse superzus Serious Request

18 december, 2013

Het Keniaanse superzusje van Serious Request heeft haar doel gehaald. Zes dagen aandacht voor de positie van meisjes en jonge vrouwen en 16.000 verzamelde pakjes maandverband, ruim meer dan de beoogde 12.000. Daarmee kunnen 1000 meisjes een jaar lang zonder maandelijkse onderbrekingen naar school.  

"Dit initiatief gaat over de emancipatie van Keniaanse meiden. We zijn  er trots op in de voorhoede te zitten van die beweging. We willen het  hebben over waardigheid, over vertrouwen in onze meiden en over hoe we  hun potentieel kunnen benutten," zegt Maria Mbeneka, bestuurder van  Ghetto Radio.

Empowering girlsSerious Request Kenia 2013 stond in het  teken van de positie van meisjes en jonge vrouwen. Dankzij de actie was  er aandacht voor problemen die anders onderbelicht blijven zoals geweld, verkrachting en  tienerzwangerschap. Luisteraars konden meehelpen door pakjes maandverband op te halen die op openbare scholen gedistribueerd zullen worden. Veel meisjes in Kenia kunnen tijdens hun menstruatie niet naar school. Ook krijgen de  meiden voorlichting en is er aandacht voor de problemen waarmee meisjes  en jonge vrouwen kampen.

Giel Beelen had dagelijks contact met de “superzussen” in Nairobi. Net als bij de vorige edities stonden van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht feestende toeschouwers bij het Keniaanse glazen huis.

 

GhettoradioDe actie gaat over een serieus probleem – maar er  was natuurlijk ook volop spektakel. Neem een kijkje op de website van Ghettoradio om terug te blikken. Hivos is sponsor van Serious Request Nairobi en werkt al jaren samen met Ghettoradio, de organisator van de actie in Kenia. Het radiostation staat bekend als voorvechter voor persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en loopt voorop als het gaat om emancipatie van vrouwen en minderheden.

Video van de finale in Kenia

Lees ook