Keniaans multimediaproject in de prijzen

25 mei, 2011

De Special Award van One World Media ging dit jaar naar ShujaazFM uit Kenia. Dit multimediaproject van Hivos partner Twaweza bereikt miljoenen Kenianen die hun stem willen laten horen over maatschappelijke kwesties en vormt daarmee de grootste geëngageerde jeugdbeweging van het land.

Buitengewoon projectDe prijs is bedoeld om een buitengewoon project te honoreren dat dicht bij het dagelijks leven van mensen in ontwikkelingslanden staat. Een project bovendien waar media werkelijk een impact heeft op de levens van mensen. Shujaaz combineert de productie van honderdduizenden strips, dagelijkse radioprogramma’s, sociale media, en sms berichten om Keniaanse jongeren te betrekken bij sociale issues.

Feit en fictie worden opzettelijk vermengd zodat Shujaaz gemakkelijker ‘zware’ onderwerpen kan behandelen zoals etniciteit en tribale politiek, de gewelddadige nasleep van de verkiezingen in 2008 en mensenrechten.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer