Inzendingen Dick Scherpenzeel Prijs geopend

3 februari, 2011

In 2011 worden twee prijzen uitgereikt: één prijs voor de inzender van de beste journalistieke productie (€ 10.000) en één aanmoedigingsprijs (€ 1.000) voor de beste inzender tot en met 25 jaar. De onafhankelijke jury, met als voorzitter Froukje Santing (journalist), kiest de winnaar uit drie nominaties, die enkele weken voorafgaand aan de prijsuitreiking bekend worden gemaakt. Het gaat om geschreven werk, fotografie, digitale producties, radio- en/of televisieproducties, gepubliceerd of uitgezonden in 2010. Inzendingen zijn vanaf heden mogelijk.

Inzendingen
Belangstellenden die hun werk graag willen laten meedingen, kunnen hun werk opsturen. Ook vrienden, collega’s, hoofdredacties en uitgevers kunnen werk van mogelijke prijswinnaars ter jurering voordragen, mits zij toestemming hebben van deze deelnemer.

Inzendingen dienen uiterlijk 31 maart 2011 in het bezit te zijn van het bureau. Originele producties of kopieën daarvan moeten in achtvoud worden ingezonden. Fotowerk dient eveneens acht keer op cd-rom en als print op A4 te worden ingestuurd. Het inschrijfformulier en reglement staan op de website. Prijzen worden uitgereikt in juni 2011 tijdens een door lokaalmondiaal georganiseerde bijeenkomst.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer