Internationale Vrouwendag: Syriëdebat

5 maart, 2014

ProgrammaDe avond start met fragmenten uit de film ‘Not Who We Are’. Deze film zoomt in op het leven van Syrische vrouwen in een vluchtelingenkamp in Libanon, in een regio die in toenemende mate ontwricht wordt door immense vluchtelingenstromen.

In maart is het drie jaar geleden dat de opstanden in Syrië begonnen. Er vielen inmiddels 130 duizend slachtoffers, meer dan twee miljoen Syriërs zijn gevlucht. Tegelijkertijd ontplooien Syriërs in deze crisis initiatieven voor meer rechten, participatie in het vredesproces en een betere positie van vrouwen in een nieuw Syrië.

Deze avond wordt georganiseerd door het Syrian Female Journalist Network en Hivos en vindt plaats in het Humanity House (Prinsegracht 8, Den Haag). Het programma begint om 20.00. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op de website van het Humanity House.

Foto: copyright Mona Dehne

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer