Inspiratie voor een duurzame lifestyle

2 juni, 2009

 

Tijdens het evenement vind je tips voor een duurzame lifestyle. Op vrijdag 5 juni wordt in het (duurzame) Elisium gebouw van de Amsterdam RAI een bedrijven- en onderwijsdag georganiseerd. Op zaterdag 6 juni kunnen bezoekers van het gratis Amsterdam Duurzaam Festival beleven wat een duurzame lifestyle inhoudt. Je kunt kleding ruilen, er zijn duurzame hapjes of doe mee aan de elektrische scooterrace.

 

Duurzaam Amsterdam

 

De gemeente Amsterdam is zeer actief op het gebied van duurzame ontwikkeling, CO2 reductie en verbetering van het leef- en werkklimaat in de stad. Als initiatiefnemer van Amsterdam Duurzaam wil de stad met belangrijke partners uit het bedrijfsleven, onderwijs, (woning)bouw en nutsbedrijven laten zien wat er wordt gedaan op het gebied van deze ontwikkelingen. Ook willen zij laten zien wat het publiek zelf kan doen aan duurzaamheid en verbetering van hun eigen (leef) klimaat.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer