Innovatieve ideeën gezocht!

24 september, 2013

Making all Voices Count, is een ambitieus meerjarig programma dat tot doel heeft wereldwijd de kloof tussen burger en politiek te dichten. Het programma draait om het vinden van nieuwe manieren om burgers een stem geven, op te komen voor de vrijheid van meningsuiting en regeringen ter verantwoording te roepen. Maatschappelijke organisaties en burgerrechten activisten spelen daarin een belangrijke rol. “Maar al te vaak zien we dat regeringen hen het werken onmogelijk maken”, is te lezen op de officiële blog van het Witte Huis. Reden voor onder meer  Obama om dit tegenoffensief te steunen.

Burgers en organisaties kunnen innovatieve plannen indienen om  problemen zoals corruptie en onderdrukking te lijf te gaan in 12 landen. Naast het toekennen van subsidie worden er binnen het programma ook evenementen en debatten georganiseerd.
Creatieve en cutting-edge oplossingen worden onder de aandacht gebracht. Bijvoorbeeld mobiele en web-technologie die ervoor kan zorgen dat de stem van de burgers word gehoord en dat overheden de capaciteit hebben, alsmede de prikkel, om te luisteren en te reageren.

Making All Voices Count  wordt mogelijk gemaakt door het Britse Department for International Development (DFID), U.S. Agency for International Development (USAID), Swedish International Development Cooperation Agency (SIDA), Open Society Foundations (OSF) en Omidyar Network (ON), en wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit Hivos (leidende organisatie), the Institute of Development Studies (IDS) en Ushahidi.

 

 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer