Innovatieve ideeën gezocht!

24 september, 2013

Making all Voices Count, is een ambitieus meerjarig programma dat tot doel heeft wereldwijd de kloof tussen burger en politiek te dichten. Het programma draait om het vinden van nieuwe manieren om burgers een stem geven, op te komen voor de vrijheid van meningsuiting en regeringen ter verantwoording te roepen. Maatschappelijke organisaties en burgerrechten activisten spelen daarin een belangrijke rol. “Maar al te vaak zien we dat regeringen hen het werken onmogelijk maken”, is te lezen op de officiële blog van het Witte Huis. Reden voor onder meer  Obama om dit tegenoffensief te steunen.

Burgers en organisaties kunnen innovatieve plannen indienen om  problemen zoals corruptie en onderdrukking te lijf te gaan in 12 landen. Naast het toekennen van subsidie worden er binnen het programma ook evenementen en debatten georganiseerd.
Creatieve en cutting-edge oplossingen worden onder de aandacht gebracht. Bijvoorbeeld mobiele en web-technologie die ervoor kan zorgen dat de stem van de burgers word gehoord en dat overheden de capaciteit hebben, alsmede de prikkel, om te luisteren en te reageren.

Making All Voices Count  wordt mogelijk gemaakt door het Britse Department for International Development (DFID), U.S. Agency for International Development (USAID), Swedish International Development Cooperation Agency (SIDA), Open Society Foundations (OSF) en Omidyar Network (ON), en wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit Hivos (leidende organisatie), the Institute of Development Studies (IDS) en Ushahidi.

 

 

Lees ook