In memoriam: David Haines

15 september, 2014

Haines was binnen ACTED verantwoordelijk voor de humanitaire hulp aan Syrische vluchtelingen die verblijven in het Atmeh kamp, vlakbij de Turkse grens. Hij werd door zijn collega’s gewaardeerd om zijn vrijgevigheid, betrokkenheid en professionaliteit.

“De afschuwelijke moord op David, een hulpverlener, gaat in tegen alle humanitaire principes en is een misdaad tegen de menselijkheid. Deze daad verandert niets aan onze missie om het leed van mensen te verzachten. De schuldigen aan deze barbaarse misdaad moeten worden terechtgesteld”, zo stelt ACTED in een verklaring op haar website. 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer