In debat over een zomer van protest

1 september, 2011

Van Oeganda en India tot Spanje en Israël: Of het nu gaat om werkloosheid, onderwijs, corruptie, hoge voedselprijzen of een gebrek aan vrijheid, de gemene deler lijkt een groeiend gebrek aan vertrouwen in politieke en economische instituties.

Zijn we, zoals sommige commentatoren beweren, getuige van een nieuwe mobilisatiegolf voor sociale verandering? Wat weten we nu eigenlijk echt over de drijfveren en agenda’s achter deze onvrede? Zijn de protestbewegingen met elkaar verbonden? Welke strategieën hanteren de actievoerders om te verzekeren dat hun eisen in beleid en actie worden omgezet? En wat zijn de geboden alternatieven?

Tijd voor een kritische discussie met activisten en waarnemers die de  gebeurtenissen op de voet volgen! Op donderdag 15 september organiseert  Hivos een publieke discussie met activisten uit Egypte, Spanje, India en  Syrië. Andrew Makkinga discussieert met hen over hun motieven, visies, verschillen en overeenkomsten en jij bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

Met Ahmed Zidan – Mid East Youth, Egypte
Leila Nachawati – Syrische/Spaanse Journalist & Activiste
Mohamed Elagati – Arab Forum for Alternatives
Akshay Khanna – Onderzoeker Institute of Development Studies (Brighton), Activist

Deelname Wanneer: Donderdag 15 september 2011, 17.00 – 19.00u
Waar: Museum voor Communicatie, Den Haag
Registreer je via registration@hivos.nl
Voertaal is Engels

Samen met  IDS, ISS en CiS, brengt het Hivos knowledge programma – The Changing Face of Citizen Action – activisme en wetenschap bij elkaar.

PhotoCC:Flickr SyrianFreedomCaptured

Lees ook