In de ban van de revolutie

11 april, 2011

Ondanks de harde repressie van de demonstraties in Jemen, Bahrein, Iran, Syrië, Iraaks Koerdistan, en militaire tegenslagen in Libië, is de strijd voor waardigheid, democratie en meer rechten verre van voorbij. In feite lijken de revoltes slechts het begin in te luiden van grote veranderingen die de gehele regio in de ban houden.

 
De Universiteit van Amsterdam, ontwikkelingsorganisatie Hivos en vredesorganisatie IKV Pax Christi organiseren een symposium in het kader van het Hivos/ UvA Kennisprogramma over maatschappelijk middenveld in het Midden-Oosten. Het symposium zal plaatsvinden op 18 april in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek te Amsterdam. 

Middle Eastern Perspectives on the Revolutions
Een bijzonder en bont gezelschap van activisten laat tijdens het symposium haar licht schijnen op de ontwikkelingen. Toonaangevende figuren uit Egypte, Tunesië, Jemen, Bahrein, Syrië, Irak en Marokko geven indrukken uit de eerste hand en gaan met elkaar in debat over de politiek en sociale veranderingen in de regio. Bekijk hier (pdf) het volledige programma met de lijst van deelnemers en de talrijke vragen die aan bod komen.

Aanmelden
Gezien de beperkte capaciteit is aanmelden voor het evenement noodzakelijk. Stuur voor 15 april een e-mail naar Annabel Meurs a.m.meurs@uva.nl. Geeft u daarbij aan welke gedeelten van het programma (zie link hieronder) u wilt bijwonen.

Lees ook