In de ban van de revolutie

11 april, 2011

Ondanks de harde repressie van de demonstraties in Jemen, Bahrein, Iran, Syrië, Iraaks Koerdistan, en militaire tegenslagen in Libië, is de strijd voor waardigheid, democratie en meer rechten verre van voorbij. In feite lijken de revoltes slechts het begin in te luiden van grote veranderingen die de gehele regio in de ban houden.

 
De Universiteit van Amsterdam, ontwikkelingsorganisatie Hivos en vredesorganisatie IKV Pax Christi organiseren een symposium in het kader van het Hivos/ UvA Kennisprogramma over maatschappelijk middenveld in het Midden-Oosten. Het symposium zal plaatsvinden op 18 april in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek te Amsterdam. 

Middle Eastern Perspectives on the Revolutions
Een bijzonder en bont gezelschap van activisten laat tijdens het symposium haar licht schijnen op de ontwikkelingen. Toonaangevende figuren uit Egypte, Tunesië, Jemen, Bahrein, Syrië, Irak en Marokko geven indrukken uit de eerste hand en gaan met elkaar in debat over de politiek en sociale veranderingen in de regio. Bekijk hier (pdf) het volledige programma met de lijst van deelnemers en de talrijke vragen die aan bod komen.

Aanmelden
Gezien de beperkte capaciteit is aanmelden voor het evenement noodzakelijk. Stuur voor 15 april een e-mail naar Annabel Meurs a.m.meurs@uva.nl. Geeft u daarbij aan welke gedeelten van het programma (zie link hieronder) u wilt bijwonen.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer