ILGA Azië Conferentie over LGBT-rechten AFGELAST

25 maart, 2010

Meer dan 150 LGBT-activisten uit heel Azië waren door Hivos-partner ILGA uitgenodigd voor de conferentie die van 26 tot 28 maart in Surabaya Indonesië werd georganiseerd. Op de agenda stonden de recente overwinningen in India, waar artikel 377 uit het strafrecht wordt gehaald en de invoering van het homohuwelijk in Nepal.

Gevaar
Tekenend voor de afgelaste conferentie is dat ook de toenemende dreiging op de agenda stond. Zoals de rechtszaken tegen LGBTs in Maleisië, de extreem gevaarlijke situatie voor LGBTs in West en Centraal Azië en het toenemend geweld tegenover LBT vrouwen en transgenders in veel Aziatische landen.

Meer info
Website ILGA
Hivos en homo-emancipatie
Fridae empowering gay asia

Blijf op de hoogte en praat mee

Blog Marijke Haanraadts (Hivos) over bashen ILGA Azië Conferentie

Communication from ILGA on Facebook

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer