Beeld2
Rotterdam, 23 januari 2015 De Doelen tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam 2015. Foto Bas Czerwinski

IFFR 2016

Naar het filmfestival Rotterdam met Hivos

Hivos is hoofdsponsor van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat plaatsvindt van 27 januari t/m 7 februari 2016. Tijdens dit festival krijgen jonge filmmakers uit landen waar vrijheid van meningsuiting niet vanzelfsprekend is, een kans om hun stem te laten horen. Hivos steunt deze filmmakers, want waar ruimte is voor afwijkende meningen en nieuwe geluiden is ruimte voor mensen, in al hun verschillen.

Met de bon uit de NPL-agenda kunt u met 25% korting naar een ‘Proef het Festival-dag. Met deze smakelijke formule gaat u naar twee films en geniet u van een lunch in festivalhart de Doelen. De prijs is normaal €30,- p.p. met de voordeelbon betaalt u €22,50.

Ga naar iffr.com/actiehivos en maak uw keuze uit één van de vijf aangeboden dagen (ma-vr). Vul bij het afrekenen de kortingscode uit de NPL-agenda in en ontvang 25% korting op maximaal 2 tickets. In januari ontvangt u uw e-ticket per e-mail. Het ticket geeft u toegang tot twee filmvoorstellingen, een lunch in de Doelen en een Hivos-goodie bag.

Hivos & IFFR

Hivos en het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vinden elkaar in hun missie en dat is het uitgangspunt voor een succesvol hoofdsponsorschap. Het festival ondersteunt filmmakers in landen waar de filmindustrie nog in de kinderschoenen staat, waar filmopleidingen ontbreken of restrictieve regimes een alternatief stemgeluid ontmoedigen. Al vanaf het begin zit de zoektocht naar jong talent en vernieuwende cinema in het DNA van IFFR. Het festival biedt startende filmmakers met een eigen signatuur een publiek én internationale aandacht. Zodoende is de Hivos Tiger Awards Competitie uitgegroeid tot het hart van het festival en tot gerespecteerd internationaal platform voor beginnende filmmakers.

In Rotterdam openen Hivos en IFFR iedere winter een wereld met beelden en verhalen uit culturen van over de hele wereld. Door hierin samen op te trekken laten wij zien hoe cultuur een vitale rol kan spelen in internationale samenwerking en betrekkingen.

Vrijheid van meningsuiting is de belangrijkste graadmeter voor openheid in een maatschappij. Waar ruimte is voor afwijkende meningen en nieuwe geluiden is ruimte voor mensen, in al hun verschillen. Hivos werkt samen met mensenrechtenverdedigers, artiesten, kunstenaars, journalisten en bloggers. Hivos ondersteunt creatieve broedplaatsen waar ideeën tot wasdom kunnen komen en biedt opkomende kunstenaars brede netwerken en toegang tot anders onbereikbare podia.

De rol van filmfestivals, en derhalve ook van haar maatschappelijke partners, wordt steeds groter. De onafhankelijke artistieke film heeft het wereldwijd moeilijk, terwijl het beleven van films uit andere culturen ons perspectief verruimt en verrijkt. Juist in tijden van toenemende polarisatie en intolerantie jegens anderen, kan wereldcinema bijdragen aan het bevorderen van dialoog, begrip en respect.