Honger experts bijeen in Dublin

27 februari, 2013

Een extra impuls in de strijd tegen honger is hard nodig. Om de krachten te bundelen, organiseert de Alliance2015 een ronde tafel bijeenkomst over honger in Dublin. Meer dan 60 toonaangevende deskundigen zullen samenkomen op 6 maart om hun kennis over hongerbestrijding te delen en concrete beleidsadviezen te formuleren voor de EU.

Er zullen beleidsmakers, academici en vertegenwoordigers van verschillende EU-landen aanwezig zijn, naast humanitaire organisaties uit Chad, Ethiopie, Laos en Niger. Samen zullen ze aanbevelingen formuleren om het gat tussen politieke ambitie, beleidskansen en de praktijk te dichten.

Deze bijeenkomst wordt gehost door Alliance2015, een strategisch netwerk om de Millenniumdoelen te bereiken waar ook Hivos onderdeel van is. De meeting is een voorbereiding op de grote VN-top over de Millenniumdoelen in september dit jaar.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer