Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

12 januari, 2010

Voor jongeren is het gebruik van nieuwe (mobiele) media de gewoonste zaak van de wereld. Opgegroeid in het digitale tijdperk en creatief als ze zijn, zetten de wereldverbeteraars onder hen nieuwe media doelbewust in om veranderingen teweeg te brengen.

Twitterrevolutie
Denk maar aan de twitterrevolutie in Iran. Wat kan de ontwikkelingssector daarvan leren? Hoe kan binnen ontwikkelingssamenwerking meer gebruik worden gemaakt van de potentiële kracht van jongeren om ontwikkelingsproblemen aan te pakken?

De aftrap wordt gegeven door Jennifer Corriero, mede-oprichter van Taking IT Global. Hèt internationale platform voor jongeren en het gebruik van nieuwe media voor een betere wereld. Vervolgens is er ruimte om eigen ideeën in te brengen voor discussies met diverse mensen uit de wereld van nieuwe media, het bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerking tijdens Open Space sessies.

Doe ook mee
Kom op vrijdag 15 januari naar Amsterdam en laat je inspireren tijdens Fill the Gap! Ook kan je tijdens verschillende discussies in open spaces zelf meedenken en je mening geven. Geïnteresseerd? Ga dan naar www.fill-the-gap.nl voor meer informatie of aanmelding. Deelname is gratis.

Fill the Gap! is hèt netwerkevent van Hivos, IICD en OneWorld Nederland, voor iedereen met interesse of activiteiten op het gebied van ICT en ontwikkelingssamenwerking.

Datum: Vrijdag 15 januari 2010
Waar : Het Sieraad, Amsterdam
Inloop vanaf 12.30 uur.

Aanvang programma:
toespraak Jennifer Corriero om 13.00 uur,
aansluitend Open Space discussies.
Afsluiting 17.00 uur, gevolgd door een borrel.
Het programma is volledig Engelstalig.
Dit evenement is klimaatneutraal.

Lees ook