Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

12 januari, 2010

Voor jongeren is het gebruik van nieuwe (mobiele) media de gewoonste zaak van de wereld. Opgegroeid in het digitale tijdperk en creatief als ze zijn, zetten de wereldverbeteraars onder hen nieuwe media doelbewust in om veranderingen teweeg te brengen.

Twitterrevolutie
Denk maar aan de twitterrevolutie in Iran. Wat kan de ontwikkelingssector daarvan leren? Hoe kan binnen ontwikkelingssamenwerking meer gebruik worden gemaakt van de potentiële kracht van jongeren om ontwikkelingsproblemen aan te pakken?

De aftrap wordt gegeven door Jennifer Corriero, mede-oprichter van Taking IT Global. Hèt internationale platform voor jongeren en het gebruik van nieuwe media voor een betere wereld. Vervolgens is er ruimte om eigen ideeën in te brengen voor discussies met diverse mensen uit de wereld van nieuwe media, het bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerking tijdens Open Space sessies.

Doe ook mee
Kom op vrijdag 15 januari naar Amsterdam en laat je inspireren tijdens Fill the Gap! Ook kan je tijdens verschillende discussies in open spaces zelf meedenken en je mening geven. Geïnteresseerd? Ga dan naar www.fill-the-gap.nl voor meer informatie of aanmelding. Deelname is gratis.

Fill the Gap! is hèt netwerkevent van Hivos, IICD en OneWorld Nederland, voor iedereen met interesse of activiteiten op het gebied van ICT en ontwikkelingssamenwerking.

Datum: Vrijdag 15 januari 2010
Waar : Het Sieraad, Amsterdam
Inloop vanaf 12.30 uur.

Aanvang programma:
toespraak Jennifer Corriero om 13.00 uur,
aansluitend Open Space discussies.
Afsluiting 17.00 uur, gevolgd door een borrel.
Het programma is volledig Engelstalig.
Dit evenement is klimaatneutraal.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer