Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

17 december, 2009

Voor jongeren is het gebruik van nieuwe (mobiele) media de gewoonste zaak van de wereld. Opgegroeid in het digitale tijdperk en creatief als ze zijn, zetten de wereldverbeteraars onder hen nieuwe media doelbewust in om veranderingen teweeg te brengen.

Twitterrevolutie
Denk maar aan de twitterrevolutie in Iran. Wat kan de ontwikkelingssector daarvan leren? Hoe kan binnen ontwikkelingssamenwerking meer gebruik worden gemaakt van de potentiële kracht van jongeren om ontwikkelingsproblemen aan te pakken?

De aftrap wordt gegeven door Jennifer Correiro, mede-oprichter van Taking IT Global. Hèt internationale platform voor jongeren en het gebruik van nieuwe media voor een betere wereld. Vervolgens is er ruimte om eigen ideeën in te brengen voor discussies met diverse mensen uit de wereld van nieuwe media, het bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerking tijdens Open Space sessies.

Doe ook mee!
Kom op vrijdag 15 januari naar Amsterdam en laat je inspireren tijdens Fill the Gap! Geïnteresseerd? Ga dan naar www.fill-the-gap.nl voor meer informatie of aanmelding. Deelname is gratis.

Fill the Gap! is hèt netwerkevent van Hivos, IICD en OneWorld Nederland, voor iedereen met interesse of activiteiten op het gebied van ICT en ontwikkelingssamenwerking.

Datum: Vrijdag 15 januari 2010
Waar : Het Sieraad, Amsterdam
Inloop vanaf 12.30 uur.

Aanvang programma:
toespraak Jennifer Correiro om 13.00 uur,
aansluitend Open Space discussies.
Afsluiting 17.00 uur, gevolgd door een borrel.
Het programma is volledig Engelstalig.
Dit evenement is klimaatneutraal.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer