Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

17 december, 2009

Voor jongeren is het gebruik van nieuwe (mobiele) media de gewoonste zaak van de wereld. Opgegroeid in het digitale tijdperk en creatief als ze zijn, zetten de wereldverbeteraars onder hen nieuwe media doelbewust in om veranderingen teweeg te brengen.

Twitterrevolutie
Denk maar aan de twitterrevolutie in Iran. Wat kan de ontwikkelingssector daarvan leren? Hoe kan binnen ontwikkelingssamenwerking meer gebruik worden gemaakt van de potentiële kracht van jongeren om ontwikkelingsproblemen aan te pakken?

De aftrap wordt gegeven door Jennifer Correiro, mede-oprichter van Taking IT Global. Hèt internationale platform voor jongeren en het gebruik van nieuwe media voor een betere wereld. Vervolgens is er ruimte om eigen ideeën in te brengen voor discussies met diverse mensen uit de wereld van nieuwe media, het bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerking tijdens Open Space sessies.

Doe ook mee!
Kom op vrijdag 15 januari naar Amsterdam en laat je inspireren tijdens Fill the Gap! Geïnteresseerd? Ga dan naar www.fill-the-gap.nl voor meer informatie of aanmelding. Deelname is gratis.

Fill the Gap! is hèt netwerkevent van Hivos, IICD en OneWorld Nederland, voor iedereen met interesse of activiteiten op het gebied van ICT en ontwikkelingssamenwerking.

Datum: Vrijdag 15 januari 2010
Waar : Het Sieraad, Amsterdam
Inloop vanaf 12.30 uur.

Aanvang programma:
toespraak Jennifer Correiro om 13.00 uur,
aansluitend Open Space discussies.
Afsluiting 17.00 uur, gevolgd door een borrel.
Het programma is volledig Engelstalig.
Dit evenement is klimaatneutraal.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer