Hoe homofoob ben jij eigenlijk?

16 mei, 2012

Hivos daagt je uit om te ontdekken hoe tolerant jij bent tegenover homo’s en lesbiennes. Met de homofobie-meter vraagt Hivos aandacht voor  homo-emancipatie wereldwijd. De rechten van homo’s, lesbiennes en andere  seksuele  minderheden als transgenders en biseksuelen zijn in veel  landen  allerminst gegarandeerd. Steun Hivos om hierin verandering te brengen.

Picture: Banksy by Rob Thomas.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer