Beeld2
Hivos

Vacature

Voor onze afdeling Strategie, Communicatie & Innovatie zoeken wij een Senior Communicatiestrateeg voor 32 uur per week.

Hivos is een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige mondiale problemen, zoals discriminatie, ongelijkheid, klimaatverandering en uitputting van de aarde. Als senior communicatiestrateeg ben je verantwoordelijk voor de positionering en profilering van Hivos, zowel intern als extern en op nationaal en internationaal niveau. Samen met het wereldwijde communicatieteam ontwikkel en implementeer je een corporate communicatie-/branding en mediastrategie. Je bewaakt de Hivos-identiteit en zorgt ervoor dat alle Hivos-medewerkers bijdragen aan een consistente positionering en profilering van de organisatie.

Bij de ontwikkeling van nieuwe programma’s en projecten zorg jij ervoor dat communicatie strategisch wordt ingezet en bijdraagt aan een goed projectresultaat. Je ontwikkelt kaders (trainingen, toolkits, templates), coacht de communicatiemedewerkers die wereldwijd deel uitmaken van programma- en projectteams en faciliteert de onderlinge samenwerking.

Je volgt de actualiteiten op de voet en anticipeert op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Samen met de corporate advocacy specialist en de persvoorlichter zoek je strategische invalshoeken om Hivos te profileren bij relevante stakeholders en om de activiteiten en resultaten van Hivos onder de aandacht te brengen van (internationale) media. Je adviseert de directie en het managementteam en je zorgt voor een goede online communicatie-infrastructuur (websites, social media, intranet).

Je profiel

Je bent verbonden met de visie en missie van Hivos en sterk gemotiveerd om bij te dragen aan daadwerkelijke en duurzame verandering. Je hebt kennis van en ervaring met internationale samenwerking. Je hebt een relevante universitaire studie afgerond en minstens 5 jaar werkervaring op het terrein van strategieontwikkeling, corporate communicatie/branding, stakeholdercommunicatie en persvoorlichting.

Je hebt ervaring met het coachen van mensen in een internationale multiculturele context. Je bent een excellente schrijver en spreker, zowel in het Engels (near native) als in het Nederlands. Je bent ondernemend en innovatief, brengt een aantrekkelijk internationaal netwerk mee, weet hoe je mensen en organisaties kunt beïnvloeden en toont leiderschap in je wijze van optreden.

Wat bieden we je?

Hivos biedt een stimulerende werkomgeving in een professionele internationale organisatie met toegewijde medewerkers. Het betreft een vaste functie die in eerste instantie wordt aangeboden voor een jaar. Het bruto salaris bedraagt maximaal € 4.183 (schaal 12), afhankelijk van ervaring en gebaseerd op een 32-urige werkweek. Er is voorzien in een reiskostenvergoeding en deelname aan het pensioenfonds. De standplaats is Den Haag.

Je kunt reageren tot 13 april 2015. Je brief en CV kun je in het Engels sturen aan Hivos, via e-mail naar jobs@hivos.nl met als referentiecode: 1502-500-11. Je dient te beschikken over een Nederlandse werkvergunning. Selectiegesprekken vinden plaats op 23 april.

Je kunt reageren tot 13 april 2015.

Je brief en CV kun je in het Engels sturen aan Hivos, via e-mail naar jobs@hivos.nl met als referentiecode: 1502-500-11. Je dient te beschikken over een Nederlandse werkvergunning. Selectiegesprekken vinden plaats op 23 april.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mirna Hovius, Hoofd Strategie, Communicatie en Innovatie, tel.: +31 (0)70 3765500