Hivos viert 40-jarig jubileum Wereldwinkels op ETFAM

17 september, 2009

Hivos viert dan het veertigjarige jubileum van partner Wereldwinkels die ook vertegenwoordigd zijn op de beurs. Bij de Hivos-stand kunnen medewerkers van de Hivos tijdens speeddates vragen beantwoorden over de activiteiten van de stichting in ontwikkelingslanden en er worden workshops verzorgd.

Ook het klimaat komt aan bod. In de workshop: Wereldwinkels en Klimaat wordt onder meer het verhaal achter de groene fairtrade producten uit de Wereldwinkels verteld. Daarbij kunnen bezoekers tijdens de Klimaatquiz een Solar rugzak met zonnepaneel winnen. Bovendien kan vier dagen lang de Hivos Klimaat en Energie tentoonstelling bezocht worden.

17 en 18 september is de beurs niet geopend voor het grote publiek. De deuren zijn wel voor alle bezoekers op 19 en 20 september geopend.

Meer informatie over de ETFAM? Kijk hier

Lees meer over het 40-jarige jubileum van de Wereldwinkels

Openingstijden ETFAM: Alle dagen 10.00 – 17.00 uur
Adres Gegevens: Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, Eindhoven.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer