Hivos trotse partner van Tiger Awards

4 januari, 2012

In de Tiger Awards Competitie strijden niet de gevestigde namen om de eer, maar krijgt aanstormend talent de kans om te schitteren op het wereldpodium. Het winnen van een Tiger Award betekent, behalve een trofee en een geldbedrag van 15.000 euro, ook internationale erkenning.
 
Ontwikkelingsorganisatie Hivos is trots op de nieuwe samenwerking met het IFFR die in het verlengde ligt van haar bestaande activiteiten. Hivos vindt vernieuwende cinema onmisbaar voor een vrije samenleving en steunt daarom onafhankelijke filmmakers wereldwijd. Zij krijgen een platform voor geluiden die anders niet zouden worden gehoord, bijvoorbeeld via het door Hivos gesteunde Hubert Bals Fonds, medeproducent van vele films op het IFFR.

Schijnwerpers “Opkomend filmtalent krijgt door de Tiger Awards Competitie een plek in de internationale schijnwerpers en, ook in landen waar vrijheid niet vanzelfsprekend is, een sterkere stem”, zegt Manuela Monteiro, algemeen directeur van Hivos over het nieuwe partnerschap met het IFFR.

Hart van het festival Rutger Wolfson, directeur van het International Film Festival Rotterdam: “De Tiger Awards Competitie vormt het hart van het festival. In deze competitie staat, net als in het festival zelf, de filmmaker centraal. Daarbij zijn de competitie en het IFFR zeer internationaal georiënteerd. Daarom is het belangrijk dat de sponsor van de Tiger Awards net als wij over grenzen kijkt. In Hivos hebben we hier de komende drie jaar een goede en zeer betrokken partner gevonden.”
 
 Vijftien regisseurs doen deze editie een gooi naar een van de drie gelijkwaardige Hivos Tiger Awards die te vergeven zijn. De prijzen zijn nadrukkelijk bedoeld voor makers die met een eerste of tweede film meedingen. Een debuutcompetitie: dat betekent dat de namen van de potentiële winnaars u nu waarschijnlijk nog niets zullen zeggen, maar in de toekomst des te meer. Komende week maakt het IFFR de complete lijst van kanshebbers bekend. Bekijk hier welke vijf films tot nu toe zijn geselecteerd voor de Tiger Awards Competitie 2012.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer