Hivos trotse partner van Tiger Awards

4 januari, 2012

In de Tiger Awards Competitie strijden niet de gevestigde namen om de eer, maar krijgt aanstormend talent de kans om te schitteren op het wereldpodium. Het winnen van een Tiger Award betekent, behalve een trofee en een geldbedrag van 15.000 euro, ook internationale erkenning.
 
Ontwikkelingsorganisatie Hivos is trots op de nieuwe samenwerking met het IFFR die in het verlengde ligt van haar bestaande activiteiten. Hivos vindt vernieuwende cinema onmisbaar voor een vrije samenleving en steunt daarom onafhankelijke filmmakers wereldwijd. Zij krijgen een platform voor geluiden die anders niet zouden worden gehoord, bijvoorbeeld via het door Hivos gesteunde Hubert Bals Fonds, medeproducent van vele films op het IFFR.

Schijnwerpers “Opkomend filmtalent krijgt door de Tiger Awards Competitie een plek in de internationale schijnwerpers en, ook in landen waar vrijheid niet vanzelfsprekend is, een sterkere stem”, zegt Manuela Monteiro, algemeen directeur van Hivos over het nieuwe partnerschap met het IFFR.

Hart van het festival Rutger Wolfson, directeur van het International Film Festival Rotterdam: “De Tiger Awards Competitie vormt het hart van het festival. In deze competitie staat, net als in het festival zelf, de filmmaker centraal. Daarbij zijn de competitie en het IFFR zeer internationaal georiënteerd. Daarom is het belangrijk dat de sponsor van de Tiger Awards net als wij over grenzen kijkt. In Hivos hebben we hier de komende drie jaar een goede en zeer betrokken partner gevonden.”
 
 Vijftien regisseurs doen deze editie een gooi naar een van de drie gelijkwaardige Hivos Tiger Awards die te vergeven zijn. De prijzen zijn nadrukkelijk bedoeld voor makers die met een eerste of tweede film meedingen. Een debuutcompetitie: dat betekent dat de namen van de potentiële winnaars u nu waarschijnlijk nog niets zullen zeggen, maar in de toekomst des te meer. Komende week maakt het IFFR de complete lijst van kanshebbers bekend. Bekijk hier welke vijf films tot nu toe zijn geselecteerd voor de Tiger Awards Competitie 2012.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer