Hivos tegen kinderarbeid

25 maart, 2011

De campagne roept regeringen, internationale organisaties en bedrijven op meer tegen kinderarbeid te doen. Regeringen kunnen bijvoorbeeld hulp voor onderwijs koppelen aan acties tegen kinderarbeid. En bedrijven moeten zorgen dat hun producten niet door kinderen worden gemaakt. ‘Stop kinderarbeid – School, de beste werkplaats’ ondersteunt ook lokale organisaties in ontwikkelingslanden die proberen kinderen naar school te krijgen én te houden. Het resultaat van hun inspanningen zie je in het volgende filmpje:
.
 

Kinderarbeid is nog steeds een groot probleem. Niet alleen in India, maar in alle delen van de wereld: 218 miljoen kinderen werken en gaan niet (of nauwelijks) naar school. Ze leven in armoede, met weinig hoop op een beter leven. Hivos wil daar iets aan doen. Wil jij ons daarbij helpen?
 
Steun Hivos met een (eenmalige) gift
 
Lees meer over de campagne

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer