Hivos talkshow op WOMEN Inc. festival

24 februari, 2011

Van prikkelende talkshows tot inspirerende speeddate sessies, van bijzondere ontmoetingen tot praktische Doe-Het-Zelf-workshops. WOMEN Inc. zet een weekend lang de schijnwerpers op vrouwen en hun potentieel. Dit alles onder bevlogen leiding van onder anderen: Daphne Bunskoek, Hadassah de Boer, Sarah Meuleman, Anousha Nzume, Maria Henneman en Shay.

Hivos talkshow
Op zaterdag 5 maart verzorgt Manuela Monteiro, algemeen directeur van Hivos, een talkshow over de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking en de gevolgen daarvan voor vrouwen. Wat betekent het wegvallen van de steun uit Nederland bijvoorbeeld voor vrouwen in Oeganda, Irak en India? En hoe krijgen we toch politieke en financiële steun vanuit het Nederlandse kabinet?

Te gast zijn: Solome Nakaweesi (voormalig directeur Akina Mama Wa Afrika uit Oeganda), Yanar Mohamed (directeur van Organisation for Women’s Freedom uit Irak) en Geetanjali Misra (directeur CrEa uit India).

Hivos nodigt iedereen van harte uit om WOMEN Inc. in het algemeen en Manuela Monteiro’s talkshow in het bijzonder bij te wonen.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer