Hivos steunt ICCO in principiële kwestie

14 januari, 2011

Hivos vindt de grens tussen beide vaag. ICCO zegt het platform uit ‘eigen middelen’ te steunen en niet uit overheidsgeld. ‘Vestzak broekzak’, vindt de Minister. Die redenering van de bewindsman vindt Hivos niet steekhoudend. Medefinancieringsorganisaties krijgen immers geen instellings- maar een programmasubsidie met nauw omschreven voorwaarden en doelen. Medefinancieringsorganisaties zoals ICCO en Hivos zijn er niet om aan de leiband van het ministerie te lopen.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer