Hivos Social Innovation Award

15 oktober, 2014

Hivos is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om positieve maatschappelijke veranderingen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika teweeg te brengen. De Social Innovation Award competitie daagt daarom individuen, organisaties en bedrijven uit deze continenten uit om met innovatieve ideeën en oplossingen te komen die bijdragen aan een vrijere, meer democratische en duurzame wereld.

De Social Innovation Award kent twee categorieën. Een prijs gaat naar een veelbelovend innovatief idee dat nog in de praktijk moet worden gebracht. Een tweede categorie is bedoeld voor een bewezen aanpak, die steun nodig heeft om een breder publiek te bereiken en een grotere impact te realiseren. Aan beide prijzen is een beloning van 15.000 euro gekoppeld. Dit bedrag moet worden geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de innovatie.

Vanaf 15 oktober 2014 konden kandidaten zich opgeven voor de competitie. Inmiddels is de inschrijving gesloten. De eerste selectie vindt plaats via een online stemming door een wereldwijd publiek. Tot 23 november 2014 kunnen mensen stemmen op hun favoriete idee.

De halve finalisten van de innovatiewedstrijd krijgen een interactief coachingsprogramma aangeboden, waarmee zij hun voorstel verder kunnen uitwerken. Vervolgens selecteert een jury per categorie de beste drie kandidaten. Zij worden uitgenodigd om hun innovatieve idee in Amsterdam te pitchen. De Social Innovation Award wordt op 5 februari 2015 uitgereikt. Ga voor meer informatie naar www.hivossocialinnovationaward.org.

Lees ook