Hivos Social Innovation Award

15 oktober, 2014

Hivos is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om positieve maatschappelijke veranderingen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika teweeg te brengen. De Social Innovation Award competitie daagt daarom individuen, organisaties en bedrijven uit deze continenten uit om met innovatieve ideeën en oplossingen te komen die bijdragen aan een vrijere, meer democratische en duurzame wereld.

De Social Innovation Award kent twee categorieën. Een prijs gaat naar een veelbelovend innovatief idee dat nog in de praktijk moet worden gebracht. Een tweede categorie is bedoeld voor een bewezen aanpak, die steun nodig heeft om een breder publiek te bereiken en een grotere impact te realiseren. Aan beide prijzen is een beloning van 15.000 euro gekoppeld. Dit bedrag moet worden geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de innovatie.

Vanaf 15 oktober 2014 konden kandidaten zich opgeven voor de competitie. Inmiddels is de inschrijving gesloten. De eerste selectie vindt plaats via een online stemming door een wereldwijd publiek. Tot 23 november 2014 kunnen mensen stemmen op hun favoriete idee.

De halve finalisten van de innovatiewedstrijd krijgen een interactief coachingsprogramma aangeboden, waarmee zij hun voorstel verder kunnen uitwerken. Vervolgens selecteert een jury per categorie de beste drie kandidaten. Zij worden uitgenodigd om hun innovatieve idee in Amsterdam te pitchen. De Social Innovation Award wordt op 5 februari 2015 uitgereikt. Ga voor meer informatie naar www.hivossocialinnovationaward.org.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer