Hivos partners op fotomanifestatie Noorderlicht

14 september, 2011

Participating Artists’ Press Agency (P.A.P.A.) is een internationaal netwerk van kunstenaars/fotografen dat is opgezet en wordt geleid door Lino Hellings. De aangesloten fotografen werken mee aan gezamenlijke projecten die zij zelfstandig in hun eigen land uitvoeren.   

De correspondenten worden getraind in de specifieke manier van kijken door middel van wild walks, fotowandelingen. Op een gemeenschappelijk fotoblog plaatsen de fotografen dagelijks foto’s. Deze foto’s en de bijschriften vertellen een verhaal dat gebruik maakt van lokale kennis en een frisse blik. P.A.P.A. correspondenten fotograferen niet het nieuws van de dag, maar het nieuws van alledag.

Public BedroomVoor Noorderlicht ontwierp P.A.P.A. de tentoonstelling Public bedroom. Foto’s van mensen die slapen in de publieke ruimte worden omspoeld door projecties van het drukke stadsleven om hen heen. Door daarnaast ook objecten die in de foto’s voorkomen in de ruimte terug te laten komen, verandert de omgeving zelf in een “Public Bedroom” en ontstaat er een emotio­nele band tussen de foto’s, de omgeving en de bezoeker. Aan dit project werkte ook Hivos partner ArtEast mee.

NoorderlichtDe Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie vindt afwisselend plaats in Groningen en Leeuwarden. Zowel nationaal als internationaal is het een cultureel evenement van formaat. Het is hét festival voor wie van fotografie houdt. Dit jaar kun je het festival van 11 september t/m 9 oktober bezoeken in Groningen.

Lees ook