Hivos partners op fotomanifestatie Noorderlicht

14 september, 2011

Participating Artists’ Press Agency (P.A.P.A.) is een internationaal netwerk van kunstenaars/fotografen dat is opgezet en wordt geleid door Lino Hellings. De aangesloten fotografen werken mee aan gezamenlijke projecten die zij zelfstandig in hun eigen land uitvoeren.   

De correspondenten worden getraind in de specifieke manier van kijken door middel van wild walks, fotowandelingen. Op een gemeenschappelijk fotoblog plaatsen de fotografen dagelijks foto’s. Deze foto’s en de bijschriften vertellen een verhaal dat gebruik maakt van lokale kennis en een frisse blik. P.A.P.A. correspondenten fotograferen niet het nieuws van de dag, maar het nieuws van alledag.

Public BedroomVoor Noorderlicht ontwierp P.A.P.A. de tentoonstelling Public bedroom. Foto’s van mensen die slapen in de publieke ruimte worden omspoeld door projecties van het drukke stadsleven om hen heen. Door daarnaast ook objecten die in de foto’s voorkomen in de ruimte terug te laten komen, verandert de omgeving zelf in een “Public Bedroom” en ontstaat er een emotio­nele band tussen de foto’s, de omgeving en de bezoeker. Aan dit project werkte ook Hivos partner ArtEast mee.

NoorderlichtDe Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie vindt afwisselend plaats in Groningen en Leeuwarden. Zowel nationaal als internationaal is het een cultureel evenement van formaat. Het is hét festival voor wie van fotografie houdt. Dit jaar kun je het festival van 11 september t/m 9 oktober bezoeken in Groningen.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer