Hivos partner Arturo Diaz Betancourt overleden

9 maart, 2011

 

In de late jaren tachtig startte Betancourt het project “Mexicanos contra el SIDA” in Mexico City. Dit markeerde het begin van Hivos’ betrokkenheid bij hiv/aids projecten en stond aan de basis van haar programma’s voor seksuele minderheden.

In de jaren negentig groeide Diaz uit tot een van de belangrijkste activisten in Latijns Amerika. Hij werd vooral bekend door zijn strijd voor toegang tot behandeling en medicijnen voor mensen die leven met hiv en voor de rechten van seksuele minderheden in het algemeen. Zijn overlijden slaat een gat en hij zal enorm worden gemist, maar zijn werk en zijn nalatenschap zullen voortleven in de vele jonge activisten van Latijns Amerika.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer