Responsive image

Hivos op grootste aidsconferentie ter wereld

20 juli, 2018

Hiv is nog steeds een wereldwijd probleem. Vanaf maandag gaat de 22ste Internationale AIDS2018 Conferentie van start in Amsterdam. Tijdens deze week worden ongeveer 18.000 wetenschappers, medici, politici, ervaringsdeskundigen en andere deelnemers verwacht uit meer dan 180 landen. Ook Hivos is aanwezig om te laten zien hoe we hiv en aids bestrijden.

Daarbij staan mensenrechten centraal: wij vinden dat iedereen recht heeft op medicatie en verzorging, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt en wat je seksuele voorkeur is. In veel landen zien we dat grote groepen mensen worden uitgesloten van medische zorg en daardoor niet de medicijnen krijgen die zij nodig hebben. Samen met lokale partnerorganisaties werkt Hivos aan verandering door discriminatie en stigmatisering tegen te gaan, zodat ook deze mensen toegang hebben tot medische zorg.

The Impact of Inclusion

Tijdens de conferentie laten we aan de hand van drie persoonlijke verhalen zien hoe inclusie het leven van deze mensen in positieve zin heeft veranderd. Want wanneer mensen medische zorg en respect krijgen verbetert dit niet alleen hun gezondheid, maar ook hun totale welbevinden én sociaaleconomische positie.

“The Impact of Inclusion” is dan ook de rode lijn in de verschillende workshops en presentaties van Hivos tijdens de conferentie. Daarnaast zijn we te vinden in de ‘Global Village’ – het gedeelte van de conferentie dat gratis toegankelijk is voor publiek – waar we onze aanpak zichtbaar maken aan de hand van onder andere video’s, brochures en ansichtkaarten.

Hier vind je meer informatie over de internationale conferentie AIDS2018 in de RAI.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer