Hivos op de Gay Pride Amsterdam

18 augustus, 2011

Op zondag 7 augustus waren we aanwezig op de sfeervolle informatiemarkt op het Thorbeckeplein. Terwijl de optredens van het slotfeest op het aangrenzende Rembrandtplein voor achtergrondmuziek zorgden, kon het publiek bij onze stand terecht voor informatie over het homo-emancipatieprogramma én de enorm populaire roze ‘I’m Free To Be Me’ shirts.

Diepe indrukJong en oud, man en vrouw toonde interesse in het homo-emancipatieprogramma van Hivos. Voor ons was de ontmoeting met het publiek van de Gay Pride een bijzondere en tevens dankbare belevenis. De persoonlijke verhalen zowel Nederlandse als buitenlandse homoseksuelen maakten diepe indruk. Zo vertelde een Iraniër hoe hij zich gedwongen had gevoeld om zijn land te verlaten. Iran bestraft homoseksualiteit namelijk met de dood.

Ook van dichter bij huis – uit eigen en andere Europese landen – hoorden we aangrijpende verhalen van mensen die gediscrimineerd worden op basis van hun seksuele geaardheid. Een goede reden om vooral door te gaan met de strijd voor een wereld met gelijke rechten voor homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transseksuelen. Een wereld waarin ook zij zonder problemen zichzelf kunnen zijn. 

Heb je de Gay Pride gemist? Niet getreurd, dit was nog niet het laatste roze evenement van deze zomer. Op zaterdag 3 september 2011 vindt The Hague Pride plaats op het Lange Voorhout in Den Haag. Hivos is hier natuurlijk ook aanwezig en we hopen je dan (weer) te zien. 

Lees ook