Hivos op de Gay Pride Amsterdam

18 augustus, 2011

Op zondag 7 augustus waren we aanwezig op de sfeervolle informatiemarkt op het Thorbeckeplein. Terwijl de optredens van het slotfeest op het aangrenzende Rembrandtplein voor achtergrondmuziek zorgden, kon het publiek bij onze stand terecht voor informatie over het homo-emancipatieprogramma én de enorm populaire roze ‘I’m Free To Be Me’ shirts.

Diepe indrukJong en oud, man en vrouw toonde interesse in het homo-emancipatieprogramma van Hivos. Voor ons was de ontmoeting met het publiek van de Gay Pride een bijzondere en tevens dankbare belevenis. De persoonlijke verhalen zowel Nederlandse als buitenlandse homoseksuelen maakten diepe indruk. Zo vertelde een Iraniër hoe hij zich gedwongen had gevoeld om zijn land te verlaten. Iran bestraft homoseksualiteit namelijk met de dood.

Ook van dichter bij huis – uit eigen en andere Europese landen – hoorden we aangrijpende verhalen van mensen die gediscrimineerd worden op basis van hun seksuele geaardheid. Een goede reden om vooral door te gaan met de strijd voor een wereld met gelijke rechten voor homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transseksuelen. Een wereld waarin ook zij zonder problemen zichzelf kunnen zijn. 

Heb je de Gay Pride gemist? Niet getreurd, dit was nog niet het laatste roze evenement van deze zomer. Op zaterdag 3 september 2011 vindt The Hague Pride plaats op het Lange Voorhout in Den Haag. Hivos is hier natuurlijk ook aanwezig en we hopen je dan (weer) te zien. 

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer