Hivos ondertekent Millenniumakkoord op Ontwikkelingssamenwerking.nu

6 oktober, 2009

Want tijdens deze huidige wereldwijde economische recessie, krijgen de allerarmsten de hardste klappen. Maar juist nu dreigt het behalen van de Millenniumdoelen steeds moeilijker te worden door de economische achteruitgang en de bezuinigingen.

Daarom spraken op 26 september mensen uit het bedrijfsleven, de sport, de politiek, de entertainmentwereld, de wetenschap en de muziek over de noodzaak om een extra inspanning te leveren en beter samen te werken op dit gebied. Daphne Bunskoek, Jan Smit, Ronald van Zetten (HEMA) en sporters Stanley Menzo en Bart Veldkamp waren een aantal van deze bekende namen.

Het programma bestond onder meer uit workshops, netwerkmogelijkheden, colleges en muziekoptredens. Ook konden bezoekers een kijkje nemen in het Wereldwarenhuis en de Milleniumakkoordenlounge.

Een belangrijk resultaat was ook dat er tijdens deze dag millenniumakkoorden zijn gesloten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, netwerkorganisaties, NGO’s en universiteiten. Die dragen allemaal bij aan het behalen van verschillende millenniumdoelen. Aan de ene kant gaat het om akkoorden die beogen om een breed publiek door middel van artikelen in publiekstijdschriften te informeren over de millenniumdoelen en wat iedereen daar zelf aan kan doen. Aan de andere kant zijn het akkoorden waardoor internationaal opererende bedrijven worden betrokken bij het realiseren van de millenniumdoelen.

Op de website www.millenniumakkoorden.nl kan je meer lezen over het akkoord ‘Access to Medicine’ en andere akkoorden.

Voor een sfeerimpressie kan je een kijkje nemen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer