Hivos noemt verdenkingen Iraanse regering ongefundeerd

26 maart, 2010

Op 7 januari 2010 stuurde Hivos een brief aan de Iraanse ambassadeur in Nederland, met het verzoek tot toelichting en het voorstel om de kwestie openlijk met elkaar te bespreken. Hivos heeft tot nu toe geen antwoord ontvangen van de Iraanse ambassade.

Sinds 2004 werkt Hivos samen met niet-partijgebonden maatschappelijke organisaties, die voor sociale rechtvaardigheid en democratie streven door middel van vreedzame, niet-gewelddadige strategieën. Bijvoorbeeld door vrouwenorganisaties te steunen bij het opzetten van rechtshulp voor vrouwen, die ze elders niet kunnen krijgen.

Hivos verzoekt de Iraanse regering om de ontwikkelingsorganisatie van de zwarte lijst af te halen, zodat Hivos weer steun kan bieden aan maatschappelijke organisaties In Iran.

Lees ook:
Allegations of Iranian government against Hivos baseless
Hivos op zwarte lijst Iran

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer